Ομηρικά έπη Ιλιάδα Β΄ Γυμνασίου

Ομηρικά έπη Ιλιάδα Β΄ Γυμνασίου: Η Ιλιάδα μαζί με την Οδύσσεια αποτελούν τα αρχαιότερα έπη, όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, που μας παραδόθηκαν ολόκληρα και τοποθετούνται χρονικά στο δεύτερο μισό του 8ου αιώνα π.Χ.

Εκπαιδευτικά βίντεο βιβλίου

Η σύνθεση της Ιλιάδας προηγείται της Οδύσσειας και τοποθετείται γύρω στο 750 π.Χ. Έπειτα από τη μελέτη και της Οδύσσειας, η Ιλιάδα θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον ομηρικό κόσμο και να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με τους ομηρικούς ήρωες.

H Ιλιάδα είναι κατά 3.500 στίχους περίπου μεγαλύτερη από την Οδύσσεια, 15.693 στίχοι, και χωρίζεται, όπως και εκείνη, σε 24 ραψωδίες, όσα και τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου. Οι ιλιαδικές ραψωδίες δηλώνονται με ένα κεφαλαίο γράμμα και το περιεχόμενο της καθεμιάς αποδίδεται από έναν τίτλο τον οποίο θα βρείτε στην αρχή της αντίστοιχης περιληπτικής αναδιήγησης.

Ομηρικά έπη Ιλιάδα Β΄ Γυμνασίου

ΑΡΧΑΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑΒ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΑ Β ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΟ ΙΛΙΑΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΟ ΙΛΙΑΔΑΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΙΛΙΑΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΙΛΙΑΔΑΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΙΛΙΑΔΑΙΛΙΑΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΙΛΙΑΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΙΛΙΑΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗΟμηρικά έπη ΙλιάδαΟμηρικά έπη Ιλιάδα Β΄ ΓυμνασίουΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ