Εικαστικά Β΄ Γυμνασίου

Εικαστικά Β΄ Γυμνασίου: Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ανάγκη την τέχνη όσο την είχε από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του στον όμορφο πλανήτη μας, γιατί μέσα από αυτήν εκφράζει τα πάντα. Η αγάπη του για τη φύση καταγράφεται στις τοπιογραφίες και τα έργα στο χώρο. Η πίστη στον ίδιο και τις δυνατότητές του αποδίδεται στις προτομές και τις προσωπογραφίες.

Οι ενέργειές του, η περιέργειά του για το άγνωστο, η επιθυμία του να μάθει ή να αλλάξει τον κόσμο, οι ιδέες και οι αξίες του, η ανάγκη του για ελευθερία και ειρήνη παρουσιάζονται μέσα στα έργα τέχνης. Κάθε άνθρωπος είναι ένας εν δυνάμει καλλιτέχνης, γι’ αυτό και εσύ μπορείς να εκφραστείς καλλιτεχνικά.

Η ύλη του συνδυάζει θεωρία και πράξη και κατανέμεται σε 4 διδακτικές ενότητες: Η 1η ενότητα παρουσιάζει διάφορα υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στις Εικαστικές τέχνες. Η 2η ενότητα ασχολείται με τις Εφαρμοσμένες τέχνες. Η 3η ενότητα εξετάζει μορφικά στοιχεία της εικαστικής γλώσσας. H 4η ενότητα προσεγγίζει το έργο αναλυτικά και ως κομμάτι του ανθρώπινου πολιτισμού το τοποθετεί μέσα στην Ιστορία της τέχνης.

Εικαστικά Β΄ Γυμνασίου

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΑ Β ΤΑΞΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΕικαστικάΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗΕικαστικά Β΄ ΓυμνασίουΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ