Ζωγραφική για παιδιά

Ζωγραφική για παιδιά: Η ζωγραφική δεν είναι μόνο μια δημιουργεί απασχόληση για τα παιδιά. Αποτελεί και ένα μέσο έκφρασης, αποτυπώνοντας συχνά μέρος των συναισθημάτων τους.

Ζωγραφική για παιδιά

Όταν ένα παιδί μουντζουρώνει ή σχεδιάζει, στέλνει ένα πλήθος μηνυμάτων τα οποία πρέπει να μπορείτε να ερμηνεύετε σωστά.

Θα πρέπει να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο το παιδί κρατάει το μολύβι, το σημείο από το οποίο ξεκινάει να σχεδιάζει, την έκταση της επιφάνειας του χαρτιού που καλύπτει, τη μολυβιά που άφησε πάνω στο χαρτί, την κίνηση και την ταχύτητα της μολυβιάς, την πίεση που ασκεί πάνω στο χαρτί, καθώς και το σχήμα που φτιάχνει.

Δείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο:

Τις μέρες αυτές που ο χρόνος μικρών και μεγάλων εντός σπιτιού είναι σαφώς περισσότερος το μότο μας είναι το Μαθαίνω,  είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε παρέα και να φτιάξουμε ζωγραφιές που θα διακοσμήσουν το παιδικό δωμάτιο, το σαλόνι ή και κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Βρήκαμε τις ωραιότερες χρωμοσελίδες και σας προτείνουμε να τις εκτυπώσετε ώστε τα παιδιά σας να τους ζωγραφίσουν. Τα παιδιά καλούνται να απελευθερώσουν τη φαντασία τους χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα τους ζωηρά χρώματα. Κάντε τα απογεύματά των παιδιών σας και τον ελεύθερο χρόνο τους πιο διασκεδαστικά, πιο χαρούμενα και πιο χρωματιστά.

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά οι ψυχολόγοι δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις ζωγραφιές των παιδιών σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις ή συμπεριφορές. Επικεντρώνουν την προσπάθεια στον τρόπο που σχεδιάζουν καθώς και στην τελική μορφή του ολοκληρωμένου σχεδίου.

Ακόμη ένα εδώ:

Η ζωγραφική είναι αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασης του παιδιού στο σπίτι αλλά και στο σχολείο. Είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει ψυχαγωγία και ικανοποίηση αφού το παιδί μπορεί να δει την προσπάθειά του αποτυπωμένη στο χαρτί.

Ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θέλει μπορεί να προσπαθήσει όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τα καταφέρει.

Εκτυπώστε τις σελίδες που σας δίνουμε και αφήστε τους μικρούς καλλιτέχνες να κάνουν θαύματα!

ζωγραφιες για εκτυπωση pdfζωγραφιες για παιδιαΖωγραφικήΖωγραφικη για παιδιαΖωγραφικη για παιδια στον υπολογιστηιδεες για ζωγραφικη για παιδιαπαιδιά