Λουλούδια εικόνες για Ζωγραφική

Λουλούδια εικόνες για Ζωγραφική: Το άνθος, κοινώς λουλούδι ή και ανθός αποτελεί το αναπαραγωγικό όργανο των αγγειόσπερμων φυτών ή των ανθοφύτων.

Λουλούδια εικόνες για Ζωγραφική

Κατά κανόνα, είναι το πιο όμορφο, το πιο φανταχτερό και το πιο ευωδιαστό μέρος του φυτού. Τα άνθη εμφανίζονται σε ποικιλία μορφών και μεγεθών· υπάρχουν πολύ μικρά άνθη τα οποία είναι μόλις ορατά με το γυμνό μάτι και άνθη τόσο μεγάλα που μπορούν να φθάσουν σε διάμετρο το 1μ. Τα άνθη έχουν μεγάλη αισθητική αξία για τον άνθρωπο.

Τα άνθη – Λουλούδια προέρχονται από τους ανθοφόρους οφθαλμούς που είναι διαφορετικοί από τους βλαστοφόρους. Άλλοτε τα άνθη εκφύονται απευθείας από βλαστό και λέγονται επιφυή και άλλοτε ενώνονται με το βλαστό με στέλεχος που λέγεται ποδίσκος (κν. κοτσάνι) και δεν πρέπει να συγχέεται με το μίσχο των φύλλων.

Τα χρώματα και το νέκταρ των ανθών προσελκύουν τα έντομα τα οποία μεταφέρουν την γύρη σε άλλα άνθη επιτυγχάνοντας τη γονιμοποίηση. Το άνθος συνίσταται από στήμονες, ύπερο και τα καρπόφυλλα. Στην περίπτωση ανθέων με ύπερο, στη βάση του άνθους υπάρχει και μια ωοθήκη. Το άνθος αποτελείται συνήθως από ένα ανθικό άξονα ή μια ανθοδόχη και από περιάνθια τμήματα μη αναπαραγωγικά (σέπαλα και πέταλα) που περιβάλλουν τους στήμονες και τα καρπόφυλλα. Κύρια λειτουργία τους είναι η αναπαραγωγή, δηλαδή η παραγωγή σπόρων.

Η ανθόρροια είναι πάθηση των φυτών που εκδηλώνεται με την πτώση των λουλουδιών, αμέσως μετά τη γονιμοποίηση τους. Τα αίτια που την προκαλούν είναι η κακή σύσταση των αρσενικών μερών του άνθους, η κακή σύσταση των θηλυκών μερών του άνθους, οι κλιματολογικές συνθήκες, επιβλαβείς είτε για το φυτό είτε για τη γύρη (όπως βροχές, ξηρασία απότομη πτώση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας κατά την άνθηση), καθώς και η προσβολή του φυτού από παθογόνους οργανισμούς. Σε ανθόρροια οδηγεί και η κακή διατροφή του φυτού.

Εικόνες για ζωγραφική, κολάζ και άλλες εικαστικές δραστηριότητες που θα θελήσετε να κάνετε στην τάξη με τα παιδιά.

εικόνεςΖωγραφικήΛουλούδιαΛουλούδια εικόνεςΛουλούδια εικόνες για Ζωγραφική