Ψηφιακή τάξη Α Δημοτικού: Η συγκεκριμένη ανάρτηση δημιουργήθηκε για να διευκολύνει Μαθητές και Καθηγητές – Δασκάλους της Α Δημοτικού ώστε να βρουν εύκολα το υλικό ανα μάθημα και τάξη. Τα παρακάτω βασίζονται σε λέξεις κλειδιά μέσω της μπάρας αναζήτησης της ιστοσελίδας.
Ψηφιακή τάξη Α Δημοτικού
Παρακάτω θα δείτε τις κατηγορίες (αν έχετε κάποια πρόταση σχολιάστε):
Ο σύγχρονος τρόπος τηλεκπαίδευσης είναι κάτι καινούργιο και άγνωστο για τους περισσότερους από εμάς – καθηγητές και μαθητές – και σίγουρα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον κλασικό τρόπο της δια ζώσης εκπαίδευσης και διδασκαλίας. Παρ’ όλα αυτά, στην περίοδο που διανύουμε, λόγω της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι μονόδρομος.
Σίγουρα, θα υπάρχουν δυσκολίες στη χρήση των εργαλείων και των διαδικασιών της ψηφιακής τάξης, αλλά αυτές θα μπορούν να ξεπεραστούν μέσα από την δοκιμή, την συνεργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών, την επικοινωνία και την αυτομόρφωση γενικότερα. Αυτή η γνώση και η εμπειρία που θα αποκτήσουμε, είναι πολύτιμη για κάθε εκπαιδευτικό και εκπαιδευόμενο και για οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα χρειάζεται να σχεδιαστεί στο μέλλον. Ευχής έργο είναι η πολιτεία να προχωρήσει στη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με σκοπό την αύξηση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.
Όπως και να ‘χει, είναι σίγουρο πως δεδομένης της παρούσας κατάστασης και της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, έχει ιδιαίτερη σημασία εμείς οι εκπαιδευτικοί να διατηρήσουμε την επαφή με τους μαθητές μας και οι μαθητές μας να διατηρήσουν την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία (έστω και εξ αποστάσεως). Είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, να τους αναθέτουμε εργασίες, να τους καθοδηγούμε, να λύνουμε απορίες και να τις αξιολογούμε. Είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και την τηλεκπαίδευση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το απλό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή άλλα ψηφιακά εργαλεία που είναι πιο εύκολα στη χρήση τους. Ψηφιακή τάξη Α Δημοτικού
Πάντως, οποιονδήποτε τρόπο τηλεκπαίδευσης και αν χρησιμοποιήσουμε, είτε σύγχρονο είτε είτε ασύγχρονο είτε απλό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο εκπαιδευτικός χρειάζεται να έχει διαθέσιμο ψηφιακό διδακτικό υλικό (αρχεία pdf, Powerpoint, videos, εικόνες, μικροεφαρμογές κλπ) το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μόνος του ή να το βρει έτοιμο σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες ή ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κλπ. Ανεξάρτητα από το ψηφιακό υλικό που θα ενσωματωθεί στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, τα ηλεκτρονικά μαθήματα δημιουργούνται και υποστηρίζονται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αλληλοεπιδράσουν με τους μαθητές τους στην ψηφιακή τάξη.
Μερικές χρήσιμες ιστοσελίδες για ψηφιακό υλικό:
- Ψηφιακό Σχολείο https://dschool.edu.gr/
- Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία https://dschool.edu.gr/
- Αίσωπος http://aesop.iep.edu.gr/
- Φωτόδεντρο http://photodentro.edu.gr/aggregator/
- Φωτόδεντρο – εκπαιδευτικά βίντεο http://photodentro.edu.gr/video/
- Φωτόδεντρο – μαθησιακά αντικείμενα http://photodentro.edu.gr/lor/