Εικαστικά Α’ & Β’ Δημοτικού

Εικαστικά Α’ & Β’ Δημοτικού – Επιδιώκεται ο μαθητής: Να ερευνά και να πειραματίζεται με διάφορα υλικά δημιουργώντας εικαστικά έργα. Να εκφράζει ιδέες, εμπειρίες και συναισθήματα μέσα από τα έργα του.

Να αποκτά γνώσεις και πληροφορίες για τις εικαστικές τέχνες. Να ανακαλύπτει ότι η τέχνη είναι σπουδαίος τρόπος έκφρασης. Να χρησιμοποιεί ορολογία, για να εκφράσει τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά του για τα έργα της τέχνης.

Να χρησιμοποιεί την τέχνη, για να συμπληρώνει άλλα μαθήματα. Να αναπτύσσει εκτίμηση και ενδιαφέρον για την Τέχνη και επιθυμία να συμμετέχει σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Να αναγνωρίζει βασικά εικαστικά επαγγέλματα.

To βιβλίο αυτό είναι γεμάτο ζωγραφιές και όμορφες εικόνες. Άλλες είναι φωτογραφίες από τη φύση, άλλες από δημιουργίεςπου έφτιαξε ο άνθρωπος για τις καθημερινές του ανάγκες και άλλες δείχνουν έργα τέχνης που έφτιαξαν μεγάλοι καλλιτέχνες.

Θα παρατηρήσετε πράγματα που τα ξέρετε αλλά ίσως δεν τα είχατε προσέξει πολύ. Θα ανακαλύψεττε καινούργιες γνώσεις, θα θαυμάσετε την ομορφιά που υπάρχει γύρω σας σε απλά πράγματα και θα καταλάβετε ότι όλοι οι καλλιτέχνες διδάχθηκαν από τη φύση και δημιούργησαν τα έργα τους εμπνευσμένοι από αυτήν.

Θα δείτε πολλές ζωγραφιές και κατασκευές που έφτιαξαν παιδιά σαν εσάς.

Με αφορμή αυτά τα έργα μπορείτε και εσείς να φτιάξετε τα δικά σας και να γίνετε μικροί δημιουργοί που θα παρατηρείτε, θα πειραματίζεστε, θα ψάχνετε και θα δημιουργείτε με φαντασία στο σχολείο και στον ελεύθερο χρόνο σας.

Εικαστικά Α’ & Β’ Δημοτικού

Α' ΔημοτικούΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒ΄ ΔημοτικούΒΙΒΛΙΑ Α ΤΑΞΗΣΒΙΒΛΙΑ Β ΤΑΞΗΣΒΙΒΛΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΕικαστικάΕικαστικά Α' & Β' ΔημοτικούΕικαστικά Α' ΔημοτικούΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ