Μουσική Α’ Δημοτικού

Μουσική Α’ Δημοτικού: Το βιβλίο περιλαμβάνει 25 θεματικές ενότητες (κεφάλαια) και για λόγους παρουσίασης εδώ έχει χωριστεί σε πέντε ενότητες. Μέσα από αυτές θα πρέπει να ασκηθούν οι μαθητές, ώστε να τραγουδούν ορθά, να αναπτύξουν την ακουστική τους ικανότητα, να αναπτύξουν την ικανότητα να εκτιμούν και να ανταποκρίνονται σε αισθητικά στοιχεία της μουσικής, να κατανοήσουν βασικά στοιχεία και βασικές έννοιες της θεωρίας.

Εκπαιδευτικό Λογισμικό – Μουσικής Α΄- Στ΄ Δημοτικού (Πατήστε πάνω στην εικόνα)

Της μορφολογίας και της ιστορίας της μουσικής, να έλθουν σε επαφή με τις παλαιότερες συνιστώσες της νεοελληνικής μουσικής παράδοσης και να εκτιμήσουν την αξία τους, να αναπτύξουν τις μουσικές ικανότητές τους, να συνειδητοποιήσουν τη σχέση της μουσικής με τις άλλες τέχνες.

Καθώς και με τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στο σχολείο και να αναπτύξουν, μέσω της μουσικής, πνεύμα συνεργασίας, υπευθυνότητας, πειθαρχίας και επικοινωνίας, στοιχείων απαραίτητων για την κοινωνικοποίησή τους.

Μέσα από αυτό το βιβλίο που έχει ετοιμαστεί για σας, τα παιδάκια της Α΄ τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής. Το βιβλίο αυτό, σας δίνει την ευκαιρία να βιώσετε τη μουσική μέσα από τις ενεργητικές μουσικές δραστηριότητες της ακρόασης, του τραγουδιού, της μουσικής και κίνησης, της χρήσης οργάνων καθώς και του αυτοσχεδιασμού
και της σύνθεσης. Σας βοηθά επίσης να αναπτύξετε δεξιότητες ανάγνωσης της μουσικής, καθώς και δημιουργίας δικής σας μουσικής σημειογραφίας αλλά και αξιοποίησης της τεχνολογίας.

Σκοπός της ομάδας συγγραφής του βιβλίου αυτού, η οποία το ετοίμασε με πολλή αγάπη για σας, είναι να σας βοηθήσει να εξερευνήσετε τον κόσμο της μουσικής, παρέα με τους συμμαθητές σας, μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες που αναπτύσσουν γνώσεις και δεξιότητες αλλά και καλλιεργούν θετικές στάσεις και συμπεριφορές. Οι δραστηριότητες αυτές κεντρίζουν το ενδιαφέρον για αυτοέκφραση, για ανάπτυξη της δημιουργικότητας αλλά και την κριτική σας σκέψη. Τα τραγούδια στο τέλος του βιβλίου, εμπλουτίζουν το μουσικό σας ρεπερτόριο και σας δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξετε τις φωνητικές σας ικανότητες. Αρκετά από αυτά είναι γνωστά και στους γονείς σας, έτσι μπορείτε να μοιραστείτε την αγάπη σας για τη μουσική μαζί τους ή και με άλλα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Μουσική Α’ Δημοτικού

Α' ΔημοτικούΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΑ Α ΤΑΞΗΣΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΜουσικήΜΟΥΣΙΚΗ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΜουσική Α' ΔημοτικούΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ