Κατασκευές για παιδιά: Χελωνονιντζάκια από ρολό χαρτί

Κατασκευές για παιδιά: Όσοι είστε της δικής μου γεννιάς (παιδιά του ’80 δηλαδή) σίγουρα θυμόσαστε τα Χελωνονιντζάκια στην απλή τους μορφή. Τώρα πλέον ειναι τρισδιάστατα και με ομορφότερα γραφικά, εντυπωσιάζοντας τα παιδιά της σημερινής εποχής.

Τα Χελωνονιντζάκια, σύμφωνα με τη Wikipedia, είναι φανταστική ομάδα τεσσάρων μεταλλαγμένων χελωνών, οι οποίες προπονούνται από έναν ανθρωπόμορφο αρουραίο, τον Δάσκαλο Σπλίντερ, στην ιαπωνική πολεμική τέχνη ninjutsu. Από το σπίτι τους, στους υπονόμους της Νέας Υόρκης, πολεμούν ασήμαντους εγκληματίες, δαιμονικούς μεγαλομανείς και εξωγήινους εισβολείς, παραμένοντας απομονωμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία.

Χελωνονιτζάκια μαριονέτες

Οι χαρακτήρες αρχικά εμφανίστηκαν σε περιοδικά κόμικς πριν δοθεί η άδεια για παραγωγή παιχνιδιών, κινουμένων σχεδίων και κινηματογραφικής προσαρμογής. Κατά την διάρκεια της κορύφωσης της δημοτικότητάς τους, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές της δεκαετίας του ’90, απέκτησαν μεγάλη επιτυχία και δόξα.

Τα τέσσερα χελωνονιντζάκια πήραν τα ονόματά τους από τέσσερις διάσημους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελο (Ιταλικά: Μικελάντζελο), Ραφαήλ και Ντονατέλο.

Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εύκολα και παρέα με τα παιδιά σας στο βίντεο που ακολουθεί. Αφού κατάφερα να τα φτιάξω εγώ -που είμαι μία άπειρη μαμά σε τέτοιου είδους κατασκευές- μπορείτε κι εσείς!

Κατασκευές για παιδιά: Χελωνονιντζάκια από ρολό χαρτί

Το είδαμε στο mothersblog

ΚατασκευέςΚατασκευές για παιδιάπαιδιάρολό χαρτίΧελωνονιντζάκια