28η Οκτωβρίου κατασκευές

28η Οκτωβρίου κατασκευές: Φέτος, η πρότασή μου για κατασκευή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έχει απλά υλικά αλλά θέλει λίγη υπομονή! Οπότε, φροντίστε να την ξεκινήσετε 2-3 μερούλες πριν τη δώσετε, ώστε να έχουν χρόνο τα παιδιά να την ολοκληρώσουν με την ησυχία τους!

28η Οκτωβρίου κατασκευές

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • ρολό χαρτιού
  • τέμπερα (πράσινο-καφέ-μαύρο)
  • κανσόν λαδί, μαύρο, εκρού
  • σύρμα πίπας καφέ
  • μια οδοντογλυφίδα

Αναμείξτε πράσινη με καφέ και ελάχιστη μαύρη τέμπερα, ώστε να έχετε ένα λαδί χρώμα για να βάψουν τα παιδιά το ρολό τους. Επειδή ο φαντάρος μας πρέπει να εχει και πρόσωπο, αν δεν θέλετε να του βάλετε εκρού κανόν όπως έκανα εγώ, απλά μην βάψετε το ρολό ολόκληρο. Βέβαια αυτό, μπορεί να δυσκολέψει λίγο τα παιδιά.

Το πιο «χρονοβόρο» ,αν θέλετε, κομμάτι της κατασκευής είναι το κράνος του φαντάρου. Η διαδικασία είναι απλή όμως. Κόβετε λωρίδες λαδί κανσόν 15 εκ. (ανάλογα και το ρολό σας φυσικά) και τις χωρίζετε σε μικρότερα κομμάτια του 1 εκ. Όπως φαίνεται στην εικόνα…

Δίνετε στα παιδιά να ζωγραφίσουν μάτια και στόμα στο φαντάρο και του κολλάτε το κράνος, προσθέτοντας ένα κομμάτι καφέ σύρμα πίπας για να είναι πιο λεπτομερές!

Στη συνέχεια διπλώνετε κολλάτε τις δύο άκρες και διπλώνετε τις λωρίδες προς τα μέσα. Ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι!

Εγώ του έβαλα και ζώνη! Ζητήστε από τα παιδιά με ένα λεπτό πινέλο να κάνουν πάνω στο ήδη βαμμένο ρολό μερικές πινελιές με πράσινο, καφέ και μαύρο ώστε να μοιάζει με στολή παραλλαγής!

Σχεδιάστε σε μαύρο και εκρού κανσόν τα σχέδια που θα βρείτε στο πατρόν και δώστε στα παιδιά να τα κόψουν όπως μπορούν. Πάνω στο χεράκι, βάλτε τα να γράψουν τη λέξη «ΟΧΙ». Κάντε ένα πολύ μικρό άνοιγμα με το κοπίδι στα πλαϊνά του ρολού ώστε να χωράει το σύρμα πίπας που θα στερεώσετε με το χέρι! 28η Οκτωβρίου κατασκευές

Τέλος, εκτυπώστε τη σημαία που θα βρείτε στο πατρόν και κολλήστε την σε μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε την στην άλλη πλευρά του ρολού με το δεύτερο κομμάτι σύρματος, γιατί ο φαντάρος μας έχει δυο χέρια. Και η κατασκευή σας είναι έτοιμη!!!!!!!

Την καταπληκτική κατασκευή την βρήκαμε εδώ

28η Οκτωβρίου28η Οκτωβρίου - Φύλλα Εργασίας28η Οκτωβρίου 194028η Οκτωβρίου κατασκευέςΚατασκευές