Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Ε΄- Στ΄ Δημοτικού

Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Ε΄- Στ΄ Δημοτικού: Βασικός στόχος του Ανθολογίου Λογοτεχνικών Κειμένων Ε΄- Στ΄ Δημοτικού είναι να τέρψει τους αναγνώστες του, φιλοδοξώντας να τους κάνει να νιώσουν την αισθητική απόλαυση που μπορούν να προσφέρουν τα θαυμάσια κείμενα της λογοτεχνίας μας· παράλληλα, να διαπιστώσουν με τρόπο βιωματικό ότι η λογοτεχνία πηγάζει από την ίδια τη ζωή και ότι αυτή τη ζωή μεταμορφώνει με τρόπο μαγικό και εξαίσιο σε έργο τέχνης.

Τα επιλεγμένα κείμενα του Ανθολογίου, που συνδυάζονται άμεσα και δημιουργικά με τα ενδιαφέροντα του μαθητή, είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και αναφέρονται σε ποικίλα και πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα. Υπάρχουν συγγραφείς που αντλούν το υλικό τους από τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του Ελληνισμού, που δείχνουν έμπρακτα με τα γραπτά τους το ενδιαφέρον τους για τη ζωή των παιδιών στο σπίτι, στο σχολείο ή στην κοινωνία· άλλοι πάλι που παρουσιάζουν με γλαφυρό τρόπο ανθρώπινους χαρακτήρες και άλλοι, τέλος, που καταπιάνονται με πολλά από τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα.

Υπάρχουν, επίσης, λογοτεχνήματα χιουμοριστικά ή άλλα που αντλούν την έμπνευση από τους χώρους του θρύλου και της φαντασίας. Κάθε κείμενο συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής ή άλλες εικαστικές δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών και ποικίλων εποχών και ρευμάτων, καθώς και από ορισμένες δραστηριότητες μαζί με ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει κατάλογος με βιβλιογραφικές πληροφορίες και επιπλέον προτεινόμενες δραστηριότητες και ένα ευρετήριο «δύσκολων όρων και εννοιών».

Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Ε΄- Στ΄ Δημοτικού

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΑΝΘΟΛΟΓΙΟ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΑνθολόγιο Λογοτεχνικών ΚειμένωνΑνθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Ε΄ΔημοτικούΑνθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων Στ΄ ΔημοτικούΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΒΙΒΛΙΑ Ε ΤΑΞΗΣΒΙΒΛΙΑ ΣΤ ΤΑΞΗΣΒΙΒΛΙΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΕ΄ ΔημοτικούΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ΄ ΟΝΕΙΡΟΣτ΄ ΔημοτικούΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ