Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού

Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού: Οι άνθρωποι πάντα αναζητούν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ο Χριστός και όχι κάποια θεωρητική αναζήτηση. Ο Χριστός καλεί όλους τους ανθρώπους να τον συναντήσουν και να γίνουν μέτοχοι εvός νέου τρόπου ζωής μέσα στην Εκκλησία. Η Αγία Γραφή είναι το μέσο για να γνωρίσουμε την Αλήθεια.

Γνωριμία με τον πλούτο της εκκλησιαστικής μας παράδοσης και η συμβολή της στην πολιτισμική και ιστορική εξέλιξη του Ελληνισμού… Στο μάθημα των Θρησκευτικών Στ΄ Δημοτικού οι μαθητές επιδιώκεται:­­­­­ Να συνειδητοποιήσουν ότι ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του αναζητά την αλήθεια για τα βασικά ζητήματα της ζωής (γέννηση, ασθένεια, ανθρώπινη αδυναμία στα φυσικά φαινόμενα, θάνατος).

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε (PLAY)

Να κατανοήσουν ότι το Ευαγγέλιο, με την περιγραφή της ζωής, του έργου και του προσώπου του Χριστού, είναι πρωταρχική και κορυφαία πηγή της αλήθειας για τη ζωή. Να γνωρίσουν ότι οι Ψαλμοί εκφράζουν την αλήθεια για τον Θεό και αποτελούν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους Ιουδαίους και τους Χριστιανούς.

Να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Βασιλείας του Θεού μέσα από τις παραβολές και τους Μακαρισμούς.

Θρησκευτικά Στ΄ Δημοτικού

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣΒΙΒΛΙΑ ΣΤ ΤΑΞΗΣΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΘρησκευτικάΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘρησκευτικά Στ΄ ΔημοτικούΣτ΄ ΔημοτικούΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ