Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού

Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού: Το βιβλίο αυτό μας μαθαίνει ότι ο Θεός είναι μαζί μας και μας γνωρίζει με το δώρο της ζωής. Διδάσκεται ότι η ζωή θέλει αγάπη και προσπάθεια. Γνωρίζοντας τον Χριστό και την διδασκαλία του αλλάζει η ζωή μας. Τα διδάγματα αυτά­ επηρεάζουν και την ζωή με τους ανθρώπους γύρω μας, την οικογένειά μας, το φιλικό μας περιβάλλον και τους συνεργάτες μας.

Στόχος του μ­αθήματος Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού είναι οι μαθητές: Να γνωρίσουν ότι ο Θεός αγαπά τον άνθρωπο και τον κόσμο, συνοδεύει, αγιάζει και ευλογεί τη ζω­ή. Να γνωρίσουν ότι ο κόσμος είναι ένα θαυμαστό δημιούργημα του Θεού, το οποίο οι άνθρωποι απολαμβάνουν και δοξάζουν το Θεό γι’ αυτό.

Να πληροφορηθούν ότι ο Θεός είναι στοργικός Πατέρας και φροντίζει όλα τα πλάσματα του. Να αναγνωρίσουν ότι ο Θεός τίμησε τον άνθρωπο με τα χαρίσματα που τον προίκισε και τον κατέστησε συνεργάτη του.

Στην Γ΄ Δημοτικού που αποτελεί μέρος του Α΄ θεματικού κύκλου οι θεματικές ενότητες αφορούν την γνωριμία με σύμβολα, εικόνες, γιορτές, τελετουργίες και έθιμα, και την προσέγγιση ιερών προσώπων που οργανώνονται, μέσω βιβλικών αφηγήσεων και θρησκευτικών ιστοριών, γύρω από τις καθημερινές εμπειρίες των παιδιών τις οποίες έχουν τη δυνατότητα να συσχετίσουν σε προσωπικό επίπεδο.

Το μάθημα των Θρησκευτικών γίνεται ένα ταξίδι στον κόσμο της θρησκείας με οδηγό τις εικόνες, τις περιγραφές, τα πρόσωπα και τις ιστορίες που υπάρχουν μέσα στις σελίδες του Φακέλου Υλικού. Στην πορεία των μαθημάτων οι μαθητές θα ανακαλύψουν την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση αλλά και κάποια στοιχεία από την παράδοση άλλων θρησκειών μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και θα κατανοήσουν πόσο σημαντικό είναι να ζούμε όλοι μαζί στον όμορφο κόσμο που μας χάρισε ο Θεός.

Θρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού

Γ΄ ΔημοτικούΘρησκευτικάΘρησκευτικά Γ΄ Δημοτικού