Πολιτική Παιδεία Α΄ Λυκείου

Πολιτική Παιδεία Α΄ Λυκείου: Το μάθημα Πολιτική Παιδεία είναι πρωτίστως μια μαθητεία στη δημοκρατία. Σκοπός του είναι να διαμορφώσει έναν ελεύθερο, υπεύθυνο και ενεργό πολίτη, ο οποίος έγκαιρα και με επίγνωση θα κατανοήσει τη σημασία και την αξία της δημοκρατίας, θα σέβεται τους πολιτειακούς θεσμούς, θα αγαπά και θα αγωνίζεται για τη δημοκρατία και την πολιτεία.

Έναν πολίτη με πολιτική συνείδηση και κριτική σκέψη, ώστε να συμμετέχει ενεργά στο τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Σκοπός είναι ο αγώνας και η αγωνία για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο, το αέναο και ανεξάντλητο ενδιαφέρον για την πολιτική, γιατί είναι σπουδαία δραστηριότητα, που δίνει χαρά και νόημα στη ζωή, γιατί είναι «ό,τι οργανωτικά ευγενέστερο φαντάστηκε ο άνθρωπος για να υπηρετήσει τους άλλους».

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με πολλή αγάπη για την πολιτεία και για τη δημοκρατία, αλλά και για τους μαθητές. Θα έχει επιτύχει το σκοπό του αν αποδειχθεί χρήσιμο για τη μαθητική σας πορεία αλλά και για τη μετέπειτα ζωή σας.

Πολιτική Παιδεία Α΄ Λυκείου

Α΄ ΛυκείουΑ' Λυκείου ΒιβλίαΠολιτική ΠαιδείαΠολιτική Παιδεία Α Λυκείου ΒιβλίοΠολιτική Παιδεία Α΄ ΛυκείουΠολιτική Παιδεία Α΄ Λυκείου - Σχολικό Βιβλίο Μαθητή Σχολικό Βιβλίο Πολιτικής Παιδείας Α΄ Λυκείου