Μαθηματικά Γ΄ Δημοτικού Τετράδιο Εργασιών – Τέταρτο τεύχος

Μαθηματικά Γ΄ Δημοτικού Τετράδιο Εργασιών – Τέταρτο τεύχος: Τα περιεχόμενα του βιβλίου χωρίζονται σε 3 περιόδους οι οποίες περιέχουν αναλυτικά τα παρακάτω­:­ Πράξε­ις: Νοερές πράξεις. Πρόσθεση και αφαίρεση τετραψήφιων αριθμών. Επανάληψη προπαίδειας και πολλαπλασιασμοί διψήφιου αριθμού με μονοψήφιο. Διαιρέσεις.

Γεωμετρία: Αναγνώριση και ονοματολογία δισδιάστατων και τρισδιάστατων σχημάτων. Στερεά σώματα, αναπτύγματα. Χαράξεις με διαβήτη και χάρακα. Ορθές γωνίες. Μετρήσεις: Μέτρηση μηκών με εκατοστά και χιλιοστά. Χρήμα: ποσά με τριψήφιους αριθμούς…

Στο 1ο κεφάλαιο μέσα από δραστηριότητες πάνω στον πίνακα των χιλιομετρικών αποστάσεων μεταξύ των πόλεων και με την αριθμομηχανή, θα διαβάσουμε και θα αναλύσουμε σε μονάδες, δεκάδες και εκατοντάδες τους τριψήφιους αριθμούς. Στο 2ο κεφάλαιο με αφορμή αγώνες μπάσκετ θα χωριστούμε σε τρεις ομάδες, για να υπολογίσουμε με προσθέσεις τα σκορ των αγώνων νοερά και γραπτά σε κάθετη και οριζόντια μορφή.

Στο 3ο κεφάλαιο θα δούμε πίνακες ζωγραφικής σύγχρονων ζωγράφων που ζωγραφίζουν με γεωμετρικά σχήματα, θα παίξουμε με το τάγκραμ και τα αρθρωτά τετράγωνα, και θα αναγνωρίσουμε τα γεωμετρικά σχήματα και κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Στο 4ο , το 5ο και το 6ο κεφάλαιο ξεκινώντας από πραγματικά φαινόμενα, όπως είναι τα έξι πόδια των εντόμων, τα σμήνη των πουλιών που πετούν, τα νομίσματα κ.λπ., θα ασκηθούμε στην προπαίδεια.

Μαθηματικά Γ΄ Δημοτικού Τετράδιο Εργασιών – Τέταρτο τεύχος

Γ΄ ΔημοτικούΜαθηματικάΜαθηματικά Γ΄ ΔημοτικούΤέταρτο τεύχοςΤετράδιο Εργασιών