Βιολογία Β Λυκείου – Εργαστηριακός Οδηγός

Βιολογία Β Λυκείου: Η ενασχόληση σου, τα χρόνια που πέρασαν, με τα μαθήματα της Βιολογίας στο σχολείο, σε έφεραν σίγουρα πιο κοντά σ’ αυτή την επιστήμη. Πιο κοντά στις προσπάθειες των βιολόγων ερευνητών να προσεγγίσουν και να επαινούν την επιστημονική γνώση. Να κάνουν, κάθε φορά, ένα ακόμη βήμα προς αυτήν.

θα σου δόθηκε, λοιπόν, η δυνατότητα να διαπιστώσεις ότι η Βιολογία είναι πειραματική και όχι περιγραφική επιστήμη. Ο ίδιος θα είχες σίγουρα την ‘ευκαιρία, σε κάποιες έστω περιπτώσεις, να γνωρίσεις τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται η γνώση. Θα συμφωνείς, επομένως, ότι η απόκτηση γνώσης σχετικά με τους οργανισμούς και τα φαινόμενα της ζωής ξεκινά με την άμεση παρατήρηση.

Ο Εργαστηριακός Οδηγός που κρατάς στα χέρια σου θα σε βοηθήσει να κάνεις και εσύ τέτοιες άμεσες παρατηρήσεις, μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες εργαστηριακές ασκήσεις. Μέσα από αυτές θα γνωρίσεις φαινόμενα ή διαδικασίες που έχουν σχεση με τη ζωή. Θα προβληματιστείς και θα βγάλεις συμπεράσματα. Οι μεθοδολογίες που θα ιδιοποιήσεις μοιάζουν με αυτές που χρησιμοποιούν και οι επιστήμονες στα τους. Η ενασχόλησή σου με αυτές θα σε βοηθήσει όχι μόνο να αναπτύξεις δεξιότητες, άλλά και να γνωρίσεις στην πράξη την “επιστημονική μέθοδο”, να γίνεις δηλαδή ένας μικρός ερευνητής.

Βοηθήματα που θα σας λύσουν τα χέρια:

Βιολογία Β Λυκείου – Εργαστηριακός Οδηγός

Β ΛυκείουΒιολογίαΒιολογία Β ΛυκείουΕργαστηριακόςΕργαστηριακός ΟδηγόςΟδηγός