Θρησκευτικά Ε΄ Δημοτικού

Θρησκευτικά Ε΄ Δημοτικού: Στο μάθημα των Θρησκευτικών Ε΄ Δημοτικού οι μαθητές επιδιώκεται: Να γνωρίσουν τις Δέκα Εντολές και να αντιληφθούν ότι η τήρηση των θείων εντολών δίνει νόημα στη ζωή και θάρρος για αντιμετώπιση των δυσκολιών και συνέχιση του αγώνα.

Να εκτιμήσουν την κοινοβιακή ζωή των πρώτων χριστιανών και να κατανοήσουν ότι η μετοχή όλων στα αγαθά της ζωής, που έδωσε ο Θεός, κάνει τη ζωή πιο ανθρώπινη… Oι αγώνες προϋποθέτουν την τήρηση κανόνων.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε (PLAY)

Η προτροπή «Αγαπάτε αλλήλους» αποτελεί βασικό στοιχείο για την επιτυχία του προσωπικού μας αγώνα και μαζί με την ελπίδα μας προς το Θεό, το θάρρος, την αισιοδοξία, την επιμονή και την υπομονή μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ζωής.

Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος αποτελεί ενίσχυση στον προσωπικό αγώνα μας. Ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος το μαρτύριο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων, η ζωή και ο αγώνας της Αγίας Αικατερίνης, νεαροί μάρτυρες της πίστης στο Χριστό αποτελούν έμπνευση όλων των χριστιανών.

Θρησκευτικά Ε΄ Δημοτικού

ΒΙΒΛΙΑ Ε ΤΑΞΗΣΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΒΙΒΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΕ΄ ΔημοτικούΘρησκευτικάΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘρησκευτικά Ε΄ ΔημοτικούΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ