Θρησκευτικά Α ΕΠΑΛ

Θρησκευτικά Α ΕΠΑΛ: Με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στην Α τάξη του ΕΠΑΛ επιδιώκεται οι μαθητές:

– Να διερευνήσουν τη θρησκευτικότητα και ιδιαίτερα τη λατρεία ως συστατικό στοιχείο της ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας και άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων που υπάρχουν στο περιβάλλον τους.

– Να μελετήσουν την επιρροή του θρησκευτικού γεγονότος στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτισμικής πραγματικότητας των νέων.

– Να ερευνήσουν τη θρησκευτική διάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και της ατομικής και συλλογικής ευθύνης στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου.

– Να προσεγγίσουν ηθικά διλήμματα και προκλήσεις με θρησκευτικό περιεχόμενο και να τοποθετηθούν προσωπικά σε σχέση με αυτά.

– Να αντιληφθούν τη θρησκευτική και ιδιαίτερα την ορθόδοξη χριστιανική οπτική για την ύπαρξη του κακού και τις επιπτώσεις του στη ζωή τους.

– Να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες στο πλαίσιο της μαθησιακής κοινότητας και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία που έχει ο διάλογος, η συνεργασία και η αλληλεγγύη.

– Να καλλιεργήσουν δεξιότητες και στάσεις επικοινωνίας, σεβασμού και αποδοχής, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αυθεντικών σχέσεων.

Θρησκευτικά Α ΕΠΑΛ

Α ΕΠΑΛΘρησκευτικάΘρησκευτικά Α ΕΠΑΛΘρησκευτικά βιβλίο μαθητή Α ΕΠΑΛ