Φυσική Β Λυκείου

Φυσική Β Λυκείου: Η Φυσική ως επιστήμη έχει στόχο να μελετήσει τα φαινόμενα που συμβαίνουν στη φύση. Στις αρκετές εκατοντάδες χρόνια, που μεσολάβησαν από τις αρχικές προσπάθειες, διατυπώθηκαν προτάσεις, οι οποίες απέκτησαν γενική ισχύ και αποτελούν τους νόμους της.

Η σύγχρονη τεχνολογία βασισμένη στους νόμους της Φυσικής κατάφερε να δημιουργήσει διατάξεις και μηχανές που άλλαξαν ριζικά τη ζωή μας. Από την ανάγκη της κατανόησης αυτών των εφαρμογών αναδεικνύεται και η ανάγκη της μελέτης της Φυσικής.

Εκπαιδευτικά Βίντεο βοηθήματα ανά ενότητα (Λίστα)

Η μελέτη της Φυσικής δημιουργεί προβληματισμούς και προσφέρει εξηγήσεις για την εξέλιξη του σύμπαντος. Απ’ αυτή τη δυνατότητα η Φυσική αναδεικνύεται παράγοντας γνώσης και φιλοσοφίας, ικανός να βοηθήσει στη διαμόρφωση στάσης ζωής κάθε ανθρώπου.

Βοηθήματα που θα σας λύσουν τα χέρια:

Σ’ αυτό το βιβλίο προσπαθήσαμε, αφ’ ενός να παρουσιάσουμε τους νόμους της Φυσικής στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών που τέθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και αφ’ ετέρου, να αναδείξουμε τις παραπάνω δυνατότητες της Φυσικής Επιστήμης, στους μαθητές ενός σύγχρονου σχολείου.

Φυσική Β Λυκείου

Β ΛυκείουΦυσικήΦυσική Β Λυκείου