Εργασίες για νήπια

Εργασίες για νήπια: Δωρεάν φύλλα εργασίας, για να βοηθήσουν τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας να … υλικό, εργασίες για τον παιδικό σταθμό, τα προνήπια και το νηπιαγωγείο.

Το παιχνίδι είναι η “εργασία” της παιδικής ηλικίας. Είναι το εργαστήριο μέσα στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν πώς δουλεύει ο κόσμος, ποιοι είναι, ποιοι μπορούν να γίνουν, και τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια το ίδιο, ούτε στο στυλ τους ούτε στην επίδρασή τους. Παρατηρήστε προσεκτικά κάποια από τα διαφορετικά είδη παιχνιδιού με τα οποία ασχολείται το παιδί σας και θα δείτε πώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο.

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας κάνουν πρόοδο από το μοναχικό και παράλληλο παιχνίδι στο παιχνίδι συνεργασίας. Είναι σε αυτό το στάδιο που το παιδί σας μαθαίνει να ελέγχει σημαντικές καινούριες κοινωνικές δεξιότητες, όπως να μοιράζεται, να αλλάζει θέσεις, να υπακούει σε κανόνες και να διαπραγματεύεται. Αυτά είναι όλα πολύ δύσκολες συμπεριφορές να τις κατακτήσει ένα μικρό παιδί. Στο κάτω κάτω, σε αυτή την ηλικία, το παιδί σας πιστεύει ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος!

Όταν ένα παιδί προσχολικής ηλικίας θέλει κάτι, η ιδέα να το δώσει σε κάποιον άλλο του είναι σχεδόν ανυπόφορη. Το να μάθει να μοιράζεται γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο λόγω των διαφορετικών νοημάτων που αποδίδουμε στη λέξη “μοιράζομαι” (π.χ. αν ζητήσουμε από ένα παιδί να μοιραστεί τα παιχνίδια του, θα τα πάρει πίσω λίγο μετά αλλά αν του ζητήσουμε να μοιραστεί τα μπισκότα του δεν θα τα ξαναπάρει πίσω!).

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μοιράζονται ευκολότερα, αν έχουν περάσει αρκετό χρόνο παίζοντας και δίνοντας κάτι σε έναν από τους γονείς τους, το οποίο παίρνουν αργότερα πίσω.

Εργασίες για νήπια

ασκησεις για νηπια και προνηπιαΕργασίεςΕργασίες για νήπιαεργασιες για νηπια με αριθμουςνήπιαΦύλλα εργασίαΦυλλα εργασιασ για προγραφη στο νηπιαγωγειοφυλλα εργασιας νηπιαγωγειο ανοιξηφυλλα εργασιας νηπιαγωγειο βιβλιοφυλλα εργασιας νηπιαγωγειο καλοκαιριφυλλα εργασιας νηπιαγωγειο φθινοπωροφυλλα εργασιας νηπιαγωγειο χριστουγεννα