Επαναληπτικές ασκήσεις των μαθημάτων του Δημοτικού

Για τις τάξεις Α - Β - Γ - Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Επαναληπτικές ασκήσεις των μαθημάτων του Δημοτικού – Δεν είναι εύκολο να πείσεις ένα παιδί να διαβάσει όταν δεν πηγαίνει σχολείο. Παρότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία τα βοηθάει να έχουν μια επαφή με τα σημαντικότερα μαθήματα, ωστόσο στο μυαλό των περισσότερων παιδιών το διάβασμα την περίοδο αυτή δεν θεωρείται…κανονικό.

Βρίσκουν μάλιστα διάφορες δικαιολογίες για να το αποφύγουν όπως «ακόμα είναι διακοπές του Πάσχα», « οι ασκήσεις δεν είναι υποχρεωτικές», « αφού δεν έχουμε σχολείο δεν χρειάζεται να διαβάσουμε», και άλλα χαριτωμένα.

Όμως είναι σημαντικό να εντάξετε στην καθημερινή τους ρουτίνα μία ώρα που θα είναι αφιερωμένη στο διάβασμα ενός βιβλίου ή σε επαναληπτικές ασκήσεις.

Τις προηγούμενες μέρες σας παρουσιάσαμε ασκήσεις μαθητικών για παιδιά του Δημοτικού. Σήμερα οι ασκήσεις αφορούν σε όλα τα  μαθήματα και είναι για μαθητές Α – Β – Γ – Δ – Ε – ΣΤ Δημοτικού.


Επαναληπτικές ασκήσεις των μαθημάτων του Δημοτικού

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Οι επαναληπτικές ασκήσεις σε συνδυασμό με τα εξ αποστάσεως μαθήματα του υπουργείου που συνεχίζονται, θα βοηθήσει τους μαθητές να έχουν μια συνέχεια με την ύλη των μαθημάτων τους.

Παράλληλα όμως, και αφού ο χρόνος τους είναι άφθονος, καλό είναι να υπάρχει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε μέσα στην ημέρα να αφιερώνει 1-2 ώρες σε ορισμένα μαθήματα, διαφορετικά κάθε φορά.

Ξεκινήσαμε να σας παρουσιάζουμε επαναληπτικές ασκήσεις μαθηματικών για την Α και Β Δημοτικού και συνεχίζουμε με την Γ – Δ – Ε και ΣΤ Δημοτικού.

Ειδικά τα μαθηματικά της Δ Δημοτικού είναι πολύ σημαντικά και θέτουν τις βάσεις για τις επόμενες τάξεις. Αυτή την περίοδο λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία τα παιδιά να καλύψουν κάποια κενά (αν έχουν) ή να κατανοήσουν κάποιες δύσκολες έννοιες.

ασκησεις δημοτικου γλωσσαδημοτικούΕπαναληπτικές ΑσκήσειςΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥεπαναληπτικες ασκησεις β δημοτικουεπαναληπτικες ασκησεις β δημοτικου για το καλοκαιρι pdfΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥεπαναληπτικες ασκησεις γ δημοτικου γλωσσαΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥεπαναληπτικες ασκησεις στ δημοτικου γλωσσα pdfμαθημάτων