Μαθαίνω την ώρα – Εκτυπώσιμο παιχνίδι

Μαθαίνω την ώρα: Για να βοηθήσω τη μικρή μου να μάθει την ώρα και μάλιστα παίζοντας, έφτιαξα αυτά τα τρία εκτυπώσιμα. Σκοπός είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη χρήση του ρολογιού και να κατανοήσουν την έννοια του χρόνου.

Στο πρώτο φύλλο κόβουμε με ένα ψαλίδι τον λεπτοδείκτη και τον ωροδείκτη και τους τοποθετούμε σε διάφορες θέσεις πάνω στο ρολόι. Διαβάζουμε την ώρα δυνατά και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουμε ξεφτέρια! Τα επόμενα δύο φύλλα είναι φύλλα εργασιών για περισσότερη εξάσκηση.

Για να κατεβάσετε τα 3 εκτυπώσιμα με την ώρα, πατήστε ΛΗΨΗ, αποθηκεύστε στον υπολογιστή σας το PDF αρχείο και κατόπιν εκτυπώστε.

Να θυμάστε! Κατά την εκμάθηση της ώρας το καλύτερο είναι να μην πιέζουμε το παιδί, ιδίως αν είναι πολύ μικρό. Το καθένα θέλει το χρόνο του για να την εμπεδώσει και δεν θέλει άγχος και βιασύνη. Τα περισσότερα συνήθως μαθαίνουν να διαβάζουν σωστά την ώρα ανάμεσα στην ηλικία των 6 και 8 ετών.

Καλή διασκέδαση στους μικρούς μας φίλους!

Μαθαίνω την ώρα – Εκτυπώσιμο παιχνίδι

Εκπαιδευτικα παιχνιδια για την ωραΕκτυπώσιμο παιχνίδιΜαθαίνω την ώραΜαθαινω την ωρα κατασκευημαθαινω την ωρα φυλλα εργασιαςΜαθε την ωραπαιχνιδι για εκμαθηση ωρας