Χαρτοκοπτική: Φτιάχνουμε χάρτινα λουλούδια – ζουμπούλια!

Χαρτοκοπτική: Φτιάχνουμε με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο χάρτινα χρωματιστά λουλούδια και συγκεκριμένα ζουμπούλια! Κόκκινα, κίτρινα, μπλε, πορτοκαλί, μωβ ζουμπούλια…

Χαρτοκοπτική: Φτιάχνουμε χάρτινα λουλούδια – ζουμπούλια!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • Χρωματιστά γκοφρέ χαρτιά ή χρωματιστά χαρτόνια (συνηθισμένα χαρτιά χειροτεχνίας), ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι.
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Αρχικά κόβουμε το χρωματιστό χαρτί/χαρτόνι σε λωρίδες τουλάχιστον 2 ίντσες πλάτος και μήκος όσο θέλουμε, για το παράδειγμα μας έχουμε λωρίδες χαρτιού 2 x 8 ίντσες.

Σημείωση: Η ίντσα είναι αγγλική μονάδα μέτρησης του μήκους. Αντιστοιχεί σε 2,54 εκατοστά (cm).

Βήμα 2ο: Παίρνουμε μια λωρίδα και κάνουμε μια λεπτή δίπλωση κατά μήκος της, βλέπε ακόλουθη εικόνα:

Βήμα 3ο: Για μεγαλύτερη ευκολία και για να κερδίσουμε χρόνο διπλώνουμε τη λωρίδα στη μέση και αρχίζουμε να την ψαλιδίζουμε ώστε να δημιουργήσουμε πολλά-πολλά λεπτά κρόσσια.

Βήμα 4ο: Στη συνέχεια ξεδιπλώνουμε και τυλίγουμε σφικτά σε ρολό το κάθε κρόσσι ξεχωριστά. Σημειώνουμε πως αυτό το βήμα παίρνει χρόνο, αλλά αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα.

Επομένως κυλήστε/στριφογυρίστε κάθε κρόσσι προσεκτικά όπως φαίνεται πιο κάτω:

Βήμα 5ο: Πριν φτιάξουμε το λουλούδι θα πρέπει να φτιάξουμε ένα στέλεχος γι’ αυτό, να δημιουργήσουμε το κοτσάνι του χάρτινου λουλουδιού μας.

Για την κατασκευή αυτού του στελέχους λοιπόν, χρησιμοποιούμε το πράσινο χαρτί χειροτεχνίας το οποίο κόβουμε σε μακριές λωρίδες (2 x 10 ίντσες). Τις λωρίδες αυτές τώρα τις τυλίγουμε διαγωνίως ξεκινώντας από την μία γωνία (πάνω γωνία) μέχρι να φθάσουμε απέναντι στην άλλη κάτω γωνία της λωρίδας, όπως δείχνει η ακόλουθη εικόνα:

Το κοτσάνι μας είναι έτοιμο!

Συμβουλή: Για να είναι ασφαλές το στέλεχος/ρολό και να μην ξεδιπλωθεί, βάζουμε λίγη ποσότητα κόλλας και στα δύο άκρα του τυλιγμένου μας χαρτιού/ρολού. Χαρτοκοπτική

Βήμα 6ο: Έφτασε η στιγμή να φτιάξουμε το λουλούδι μας, το ζουμπούλι μας, γι’ αυτό παίρνουμε τις χρωματιστές λωρίδες με τα στριφογυριστά κρόσσια και εφαρμόζουμε λίγη κόλλα στο σημείο που δείχνει η πιο κάτω εικόνα:

Στη συνέχεια τυλίγουμε/στριφογυρίζουμε προσεκτικά τη λωρίδα με την κόλλα πάνω στο πράσινο στέλεχος:

Ουάου!!! Το ζουμπούλι μας είναι σχεδόν έτοιμο!

Βήμα 7ο: Τώρα για να ολοκληρωθεί το χάρτινο λουλούδι μας χρειάζεται και λίγα φύλλα. Παίρνουμε πάλι τα πράσινα χαρτόνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (2 x 3 ίντσες). Διπλώνουμε το κάθε κομμάτι σε φυσερό πλάτους ενός (1) εκατοστού, όπως δείχνουν οι πιο κάτω εικόνες μας:

Ακολούθως ψαλιδίζουμε κάθε πλευρά του διπλωμένου μας φυσερό, δίνοντας του μια μυτερή μορφή:

Ξεδιπλώνουμε το τυλιγμένο μας χαρτί (φυσερό) και με λίγη κόλλα το κολλάμε γύρω από το πράσινο στέλεχος/κοτσάνι για να φτιάξουμε τα φύλλα μας:

Αυτό είναι!!! Το χάρτινο ζουμπούλι μας είναι έτοιμο!!! Έτοιμο και πολύ όμορφο!!!

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε πολλά ζουμπούλια και να στολίσετε ένα βάζο στο γραφείο σας ή να κάνετε μία μικρή ανθοδέσμη και να την προσφέρετε σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, στον μπαμπά που γιορτάζει σε λίγες βδομάδες, στην δασκάλα τώρα που κλείνουν τα σχολεία… Χαρτοκοπτική

Δημιουργήστε χάρτινα ζουμπούλια και απολαύστε τα!

ζουμπούλιαχάρτινα λουλούδιαΧαρτοκοπτική