Matheno.gr
Δωρεάν ψηφιακά σχολικά βοηθήματα, λυσάρια,

Μαθαίνω την ώρα: Εκτυπώσιμη και ψηφιακή μορφή

1

Μαθαίνω την ώρα: Περίπου τέτοια εποχή στη Β Δημοτικού θα μαθαίναμε να λέμε την ώρα… Αλλά μιας και πλέον έχουμε μεταφερθεί σε ψηφιακό περιβάλλον η σκέψη μου ήταν ότι η δημιουργία ψηφιακού υλικού, πέρα από από το κλασικό εκτυπώσιμο, θα ήταν πιο χρήσιμη.

Μαθαίνω την ώρα: Εκτυπώσιμη και ψηφιακή μορφή

Τόσο για τα παιδιά ώστε να μπορούν να κάνουν τις δραστηριότητες ηλεκτρονικά, όσο και για εμάς για να το χρησιμοποιήσουμε στις τηλεδιασκέψεις μας.

Εξερευνώντας λοιπόν στο διαδίκτυο τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φτιάξουμε δραστηριότητες σε ψηφιακή μορφή, έπεσα πάνω στις παρουσιάσεις του google (google slides). Και με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα πως αυτές οι παρουσιάσεις μπορούν να μετατραπούν(με λίγο παραπάνω κόπο έχω να πω) σε διαδραστικές ηλεκτρονικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι μαθητές απλώς παίρνοντας και αφήνοντας (drag and drop) διάφορα κομμάτια τους.

Για να πάρετε μια γεύση σας έχω ετοιμάσει ένα μικρό βίντεο:

Θα βρείτε την ψηφιακή εκδοχή των δραστηριοτήτων όπως τη βλέπετε παραπάνω εδώ!

Το μόνο που χρειάζεται για να τις κατεβάσετε είναι να έχετε λογαριασμό στο Google και να είστε συνδεδεμένοι σε αυτόν! Αφού πατήσετε στον σύνδεσμο, πατάτε make a copy.

Απευθείας αποθηκεύεται στον δικό σας google drive και σας ανοίγει την παρουσίαση. Γιa να ανοίξετε το αρχείο μέσω google slides από κινητό ή tablet πρέπει να έχετε κατεβάσει την εφαρμογή από το playstore.

Φυσικά μπορείτε να βρείτε όλο το πακέτο με τις δραστηριότητες και σε εκτυπώσιμη μορφή!

Από την https://hdaskalathsdiplanhsportas.blogspot.com/

Μπορεί να σας Αρέσουν
1 Comment
  1. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΑΣΙΛΗ says

    Υπέροχη δουλειά!!!Συγχαρητήρια!!! Είναι πάρα πολύ ωραίο να μοιραζόμαστε γνώση και δουλειά μεταξύ μας! Θα χρησιμοποιήσω την παρουσίαση της ώρας στο αυριανό τηλεμάθημα με την τάξη μου και σας είμαι υπόχρεη γιατί δεν ήξερα πως να το κάνω…Είδα και τα διαδραστικά εντυπα στο liveworksheets , έκανα λογαριασμό και μου φαίνεται θα το χρησιμοποιησω στο μέλλον.
    Ευχαριστώ και πάλι!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Ακολουθήστε μας

Με ένα Like στην σελίδα μας θα μαθαίνετε τα νέα μας ...


This will close in 0 seconds