ΕΠΑΛ: Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
ΕΠΑΛ: Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων του τομέα έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με νέους τρόπους και μεθόδους παραγωγής ζωοκομικών και γεωργικών προϊόντων, με τις διαδικασίες της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με τη διακίνηση, συντήρηση, τυποποίηση, εμπορία και διαχείριση των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και ζωοτροφών, καθώς και την προστασία και αναπαραγωγή των γεωργικών προϊόντων και του ζωικού κεφαλαίου.
Ειδικότητα: Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής ειδικεύεται στη λειτουργία, διαχείριση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην αυτόνομη επιχειρηματική παραγωγή βασικών φυτικών προϊόντων, στην κατανόηση βασικών αρχών βιολογικής καλλιέργειας, κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης.
Ειδικότητα: Τεχνικός Ζωϊκής Παραγωγής
Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Ζωϊκής Παραγωγής ειδικεύεται στη λειτουργία, διαχείριση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην κατανόηση διαφόρων συστημάτων εκτροφής των κατά κλάδο εκτρεφόμενων ειδών, στην εφαρμογή προϋποθέσεων για οικολογική – βιολογική εκτροφή κατά κλάδο ζωικής παραγωγής, στην εφαρμογή βασικών αρχών και εργασιών μεταποίησης των ζωικών προϊόντων όπως και βασικών αρχών υγιεινής και πρωτογενούς υγειονομικής περίθαλψης.
Ειδικότητα: Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου ειδικεύεται στη λειτουργία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην εφαρμογή κατάλληλων καλλιεργητικών τεχνικών και βασικών χειρισμών για δένδρα θάμνους, άνθη, χλοοτάπητες και για ανθοκηπευτικές καλλιέργειες, στην εφαρμογή βασικών αρχών αρχιτεκτονικής του τοπίου, στην κατανόηση των βασικών αρχών της γεωργικής οικονομίας και απόκτησης επιχειρηματικής συνείδησης.
Ειδικότητα: Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
Ο απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών ειδικεύεται στη λειτουργία, εμπορική διαχείριση, συντήρηση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος και οικοσυστημάτων, στην απόκτηση γνώσεων αναφορικά με τα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων και επεξεργασίας και συντήρησης βασικών γεωργικών προϊόντων, στην απόκτηση κανόνων γεωργικής οικονομίας και επιχειρηματικής συνείδησης.